Нови засилувања во МРК Куманово

Владан Кастратовиќ и Зоран Ѓурковиќ се двете интернационални засилувања во составот на машкиот Ракометен клуб Куманово. Дваесет и петгодишниот Кастратовиќ висок 185 сантиметри и со потекло од Андријевица, Црна Гора. Во Куманово доаѓа од екипата на Охрид. Претходно Кастратовиќ има настапувано за екипите на Комови, Иванград, Струга и Охрид. Зоран Ѓурковиќ пак е 37-годишен искусен српски ракометар висок 197 сантиметри. Тој потекнува од Велика Плана и има настапувано за екипите на Морава од Велика Плана, Црвена Звезда, Смедерево, Пожаревац и Хајдук Вељко од Неготин.

Коментари

коментар(и)