Петок пред Духовден, 18 јуни, неработен ден за граѓаните од православна исповед

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 18 јуни (петок) пред Духовден е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија.

Неработниот ден е утврден согласно со Законот за празниците на РM.

Коментари

коментар(и)