Повеќе населени места денеска и утре без струја

Без електрична енергија денеска и утре ќе бидат повеќе населени места во кумановскиот регион.

Денеска до 15 часот прекини на електрична енергија ќе има во делови од селата Косматац, Мургаш, Кутлибег, Пезово, Кшање, Кокошиње и затворот во Кшање.

Во текот на утрешниот ден, почнувајќи од 08 до 14 часот без струја ќе бидат дел од населбата Средорек, улицата „Доне Божинов“ и „Никола Тесла“. Во истиот перид без струја ќе биде и дел од селото Доброшане, како и Долно Којнаре, поточно месноста викана Маала Палестина.

Во периодот од 11:30 до 14:30 часот без напојување со електрична енергија ќе биде дел од Ајдучка чешма место викано Длабочичка.

Станува збор за најавени прекини од страна на ЕВН Македонија поради интервенција во дистрибутивната мрежа.

Коментари

коментар(и)