Пожарникарите со неколку интервенции во кумановско

Пожарникарите од Територијалната противпожарна единица Куманово во текот на изминатото деноноѓие бележат пет интервенции и една интервенција на пожарникарите од ТППЕ Старо Нагоричане.

Според Регионалниот центар за управување со кризи, пожарникарите интервенирале назапаленас уава треба во Доброшане и во селото Долно Којнаре. Во атар на селото Руница и во Сушево горела сува трева и нискостеблеста шума, а сува трева повторно гаснеле кумановските пожарникари во селото Доброшане.

Интервенција од засега непознат тип имале и петмина кумановски пожарникари на улицата „Белановска“

Една интервенција бележат и пожарникарите на ТППЕ Старо Нагоричане во атарот на селото Орах каде што гаснеле сува трева.

Коментари

коментар(и)