Санкционирани 205 граѓани за маски на ниво на СВР Куманово

Во текот на изминатото деноноќие според статистиката на МВР за периодот (12.05/14.05.2021), евидентирано е дека на ниво на Секторот за внатрешни работи Куманово 205  лица не ја почитувалe  Уредбата за задолжително носење заштита на лицето. Од вкупниот број, 139 лица се во Куманово, Куманово, во Крива Паланка – 29 и во Кратово – 37. За нив ќе следуваат соодветни мерки.

СВР Куманово информира дека во истиот период не се регистрирани непочитувања на забраната за движење.

 

 

Коментари

коментар(и)