СВР: 19 кумановци не носеле маска во изминатото деноноќие

Во текот на изминатото деноноќие според статистиката на МВР , по однос на Уредбата за задолжително носење заштита на лицето, евидентирано е дека на ниво на Секторот за внатрешни работи Куманово  – 36 лица не ја почитувалe, од кои во Куманово – 19, 10 во Крива Паланка 10 и  во Кратово – седуммина.  За истите ќе следуваат соодветни мерки. Во истиот период само  три лица не ја почитувале забраната за движење.

Коментари

коментар(и)