СДСМ: По коалицијата, Димитриевски ќе го плаќа долгот кон ВМРО-ДПМНЕ

Во Куманово има нова коалиција и тоа Максим Димитриевски и ВМРО-ДПМНЕ. Се изгласа претседавач на Совет на Општина Куманово. Новиот претседавач на Совет на Општина Куманово е Ивана Ѓорѓиевска со гласовите
на ГИ За Наше Куманово, Вмро-Дпмне и А/АА. ГИ „За Наше Куманово“ воопшто и не комуницираа со советничката листа на СДСМ за било какво коалицирање, туку Максим Димитриевски преговараше со ВМРО-ДПМНЕ и А/АА.

Маските паднаа, Максим Димитриевски призна дека во Куманово имал предизборен договор со ВМРО-ДПМНЕ за да остане на власт. ВМРО-ДПМНЕ на Максим Димитриевски му даде 6.000 гласови во првиот и 15.000 гласови во
вториот изборен круг. ЛЕВИЦА на Максим Димитриевски му даде 2.000 гласови во двата изборни круга, додека А/АА му даде 2.500 гласови во вториот изборен круг.

Максим Димитриевски стана градоначалник на Куманово со освоени 6.000 гласови. Затоа, Максим Димитриевски од денеска ќе го плаќа долгот кон ВМРО-ДПМНЕ на грбот на граѓаните на Куманово. Максим Димитриевски денеска докажа дека не е никаков социјалдемократ туку трговец на интересите на граѓаните-се вели во соопштението од СДСМ.

ИНТЕГРАЛНО СООПШТЕНИЕ ОД СДСМ КУМАНОВО

Коментари

коментар(и)