Се запалил оџак на улицата „Благој Гуцман“, интервенирале пожарникари

ТППЕ Куманово во  текот  на вчерашниот ден интервенирала на две локации. Во првиот случај станува збор за запалени стари гуми во селото Романовце, а втората интервенција била на зпаален оџак на улицата Благој Гуцман, пишува во дневниот билтен на Регионалниот центар за управување со кризи. Две интревенции имала и екипата на противпожарната единица во општина Старо Нагоричане. Пожарникарите гаснеле запалена сува трева и гранки во селото Челопек, како и на потегор село Макреш – Војник.

Коментари

коментар(и)