Се одржа авторска вечер на Драган Перовиќ

Во Занаетчискиот дом синоќа се одржа авторска вечер на Драган Перовиќ, историчар на книжевноста, публицист и културолог од Никшиќ, Црна Гора. Тој е еден од основачите на „Матица Црногорска” и Црногорскиот ПЕН центар, кој активно и темелно ги истражува финесите за Црногорската дијаспора. Пред кумановеци се презентираше книгата „Стефан Перовиќ-Цуца”,со потсетување на херојскиот чин на пилотот Милутин Перовиќ во Куманово. На културниот настан присуствуваа градоначалникот на Општина Куманово и претседателката на Советот на Општината.

Коментари

коментар(и)