Се реконструираат спортските терени во населбата Гоце Делчев

Во тек е реконструкција на спортските терени во населбата Гоце Делчев, на локалитет  „Кошеви” со еластична тартан подлога, трибини и заштитна ограда, објави градоначалникот Максим Димитриевски.

Во завршна фаза е реконструкцијата на спортските игралишта во ООУ „Вук Караџиќ“ и „Наим Фрашери”, како и спортското игралиште во село Долно Којнаре.

Претходно беа комплетно реконструирани игралиштата во СОУ Гимназија „Гоце Делчев“, СОУ „Перо Наков“ и ОСТУ „Наце Буѓони“ во Куманово.

 

Коментари

коментар(и)