Средношколци од „Наце Буѓони“ со професионални сертификати преку Еразмус+

Ученици од средното техничко училиште „Наце Буѓони“ се стекнаа со професионални сертификати преку програмата на ЕРАЗМУС + во Поморие, Република Бугарија. Станува збор за дванаесет средношколци од струката електротехничар- енергетичар.

Проекот „Стручно образован кадар-темел на современата индустрија“ се реализираше во соработка со Центар за европски иницијативи од Република Бугарија, преку грант од Националната агенција за европски образовна програми и мобилност.

Коментари

коментар(и)