„ФИЛМАЈ 2023“

Утре и в среда во Занаетчиски дом ќе се одржи фестивалот на краток филм „ФИЛМАЈ 2023” .  Двете вечери на петтото издание на фестивалот ќе бидат со почеток во 20 часот.

На „ФИЛМАЈ 2023“ ќе бидат прикажани 16 филма.

Влезот ќе е бесплатен за посетителите.

Стручното жири на овогодишниот ФИЛМАЈ беше составено од три члена: Симона Димковска (актерка), Борна Зидариќ (сценарист и режисер) и Мартин Давитковски (член на фото-кино клуб „Козјак“).

Коментари

коментар(и)