Цигарите поскапи за десет денари

За дури 10 денари се поскапи цигарите. Поскапувањето  беше најавено уште минатиот месец.

Вакво нешто се очекуваше со оглед на трендот на зголемување на цените на суровините, репроматеријалите и енергенсите, пред сѐ гасот и електричната енергија, кои имаат значителен удел во производството.

Секоја година, почнувајќи од 2013 година, па сѐ до 2023 година, акцизата на цигарите се зголемува за најмалку пет денари по кутија.

Коментари

коментар(и)