Шаховски рапид турнир по повод 11-ти ноември

Во рамките на празничната програма за одбележување на Денот на ослободување на Куманово, се одржа и шаховски рапид турнир, кој го организираше Општински сојуз на спортови и Шаховски клуб Куманово, со поддршка од Општина Куманово.

Турнирот се одржа во две категории: младински рапид турнир, на кој учествуваа лица до 18-годишна возраст и блиц турнир-„Open Куманово”, за лица над 18 години. Учествуваа учесници од земјава, но и од Србија и Косово. Најдобрите заслужено добија пехари и медали.

Коментари

коментар(и)