17 кумановци не ја почитувале Уредбата за задолжително носење заштита на лицето

СВР Куманово информира дека во текот на изминатото деноноќие според статистиката на МВР за периодот (14.06/15.06.2021), евидентирано е дека на ниво на Секторот за внатрешни работи Куманово 23 лица не ја почитувалe Уредбата за задолжително носење заштита на лицето

Од вкупниот број издадение прекршочни налози, во Куманово има 17 и во Кратово  – 6.

За истите, како што појаснуваат од Секторот за внатрешни работи Куманово, ќе следуваат соодветни мерки.

Според СВР, во истиот период не се регистрирани лица кои не ја почитувале забраната за движење.

Коментари

коментар(и)