44 санкции за автобуси што вршат превоз на ученици

Денеска (17.11.2022) во периодот од 06.00 до 10.00 часот на територијата на Република Северна Македонија спроведена е акциска контрола на возила што вршат јавен превоз на ученици, за зголемување на безбедноста на учениците од дома до училиште и од училиште кон дома. При контролата констатирани се 44 сообраќајни прекршоци. Упатени на вонреден технички преглед се 28 возила.

Коментари

коментар(и)