Богословците и медресантите очекуваат одговорност од пратениците

„Историското“ прашање за акредитација на верските средни училишта од државата останува нерешено. Иако во последните три години се постигна значаен напредок за усогласување помеѓу власта и двете верски заедници со средни училишта (МПЦ-OA и ИВЗ), веќе цела година продолжува блокадата во Собранието. Дали пратениците конечно ќе го усвојат Предлог законот за акредитација пред изборите во 2024?

Автор: Самет Шабани

 

Богословците и медресантите очекуваат одговорност од пратениците

 

Коментари

коментар(и)