Волонтери од јавните претпријатија помагаат во болницата (ВИДЕО)

Вчера директорката на Градската болница во Куманово Снежана Захариева ја потврди ангажираноста на волонтерите од јавните претпријатија и ја потенцираше помошта кои тие ја добиваат од таму а е неопходна во овој период за да може Ковид центрите нормално да функционираат во насока на обезбедени боци со кислород. Таа исто така нагласи дека како што се намалува бројот на новозаболени така ќе опаѓа и притисокот за нови прегледи и згрижување на пациенти во истите центри.

Коментари

коментар(и)