Бројот на активни на Ковид 19 опаѓа

Бројот на активни случаи на ковид 19 полека опаѓа, а продолжува трендот на повеќе оздравени отколку заразени лица со Ковид-19 во земјата.

Согласно последната статистика евидентирани се 631 нов случај, од направени 2.818 тестови. Регистрирани се шест починати пациенти, а 910 оздравени.

Надлежните очекуваат во наредниот период да се стабилизира епидемиолошката ситуација во државата бидејќи веќе се наоѓаме во надолна крива на епидемиолошката состојба.

Во меѓувреме, се врши скрининг за имунитетот на граѓаните во Скопје и во другите градови, а продолжува и скринингот во училиштата.

Бројот на активни случаи изнесува 5.162.

Коментари

коментар(и)