(ВИДЕО)Волонтерите го одбележаа Денот на основањето на Црвен крст во Македонија

-По повод 17 Март- Денот на основањето на Црвен крст на Македонија кој  веќе 77 години постои, денеска младите од Црвен крст Куманово го одбележуваат на тој начин што земавме платно и со акрилни бои се прави принтање од дланките на белото платно со цел да се формира, да ни помогнат луѓето да го изградиме Црвен крст и тие да бидат дел од тоа, да се чувствуваат битни бидејќи секој човек е битен за Црвен крст и да немало хумани луѓе и луѓе што сакаат да помагаат можеби и не би се основал Црвениот крст, изјави Никол Ѓорѓевска, Клуб на млади – Црвен крст Куманово.

 

Коментари

коментар(и)