(ВИДЕО)Димитриевски: Санкционирање на прекршителите на законот во сообраќајот

Со почесто санкционирање на прекршителите на сообраќајните правила и прописи и со подигнување на нивото на соработка помеѓу државните надлежни органи и локалните власти може да се намалат проблемите во сообраќајот, смета првиот човек на градот, Максим Димитриевски. Ниското ниво на сообраќајна култура, недоволен број на паркинг места, тесните сообраќајници, преголемиот број на возила кои што гравитираат во градот, а честопати и тешките моторни возила, се само дел од причините за сообраќајниот метеж  во Куманово.

 

Коментари

коментар(и)