(ВИДЕО)Кумановецот Тони Милошевски го „освои“ Арарат

Членовите на кумановското планинарско друштво „Козјак 2013“,Тони Милошевски и Сибел Јакуповиќ од Скопје, успешно се искачија на највисокиот врв во Турција. Арарат е со надморска височина од 5.137 метри. Авантурите на лиценцираниот водич Милошевски продолжуваат, но, засега не открива кој е следниот високогорски врв планиран за искачување.

 

Коментари

коментар(и)