(ВИДЕО)Полуподземните контејнери- ефикасно решение за сметот

Поставувањето на полуподземни контејнери во централното градско подрачје на осум локации се покажа како ефикасно и економично решение за изнесување на сметот, смета директорот на Јавното претпријатие „Чистота и зеленило“, Даниел Стојчевски. Тој посочува дека големите садови за смет имаат можност да соберат количина од пет обични контејнери. Стојчевски се надева дека во наредниот период со помош на општината и надлежното министерство ќе бидат набавени дополнителен број полуподземни контејнери.

Повеќе од изјавата на Стојчевски.

 

Коментари

коментар(и)