(ВИДЕО)Ќе се отворат културно-информативни центри во Скопје и Белград

„Република Србија и Северна Македонија ќе потпишат Спогодба за отворање на културно-информативни центри во Белград и Скопје“, најави министерот за надворешни работи на Р.Србија, Никола Селаковиќ при денешната посета на училиштето „Светозар Марковиќ“.

Официјалната посета на Македонија од министерот Селаковиќ е предвидена за утре.  На средбите со државниот врв ќе се разговара на повеќе актуелни теми кои ги засегаат нашите држави.

За потпишувањето на Спогодбата за отворање на културно-информативни центри наредниот период, повеќе од изјавата на Селаковиќ.

 

Коментари

коментар(и)