(ВИДЕО) Археолозите ја потврдија црквата на Бислим

Археолошкото одделение на Националната установа Музеј Куманово заврши со овогодишното истражување на локалитетот Градиште-Бислим кај селото Пчиња. Потврдени се наодите за постоење на црква градена во шесттиот век.  Првичните показатели се дека тврдината не била само привремено воено утврдување, туку поголема населба што постоела подолг период.

ПОВЕЌЕ ВО ВИДЕОТО ВО 18 ЧАСОТ!

Коментари

коментар(и)