ВИДЕО: Африканска чума кај свињи во Долно Којнаре

Африканска чума кај свињи во Долно Којнаре. Извршено е нештетно уништување на 24 животни, а две веќе биле угинати.

Надлежните со апел до сточарите доколку забележат каква било промена кај свињите, веднаш да пријават во Агенцијата за храна и ветеринарство или ветеринарните амбуланти.

Коментари

коментар(и)