ВИДЕО: Безбедна е за пиење водата од селските водоводи

Безбедна за пиење е водата од селските водоводи во североистокот, покажуваат анализите на Центарот за јавно здравје Куманово, кој редовно зема примероци.

Но сепак од установата информираат дека понекогаш има исклучоци кога се јавуваат бактерии, најчесто ешерихија коли.

Повеќето села од североисточниот регион не се дел од градските водоводи.

ПОВЕЌЕ ВО ПРИЛОГОТ ПО 18 ЧАСОТ!

Коментари

коментар(и)