ВИДЕО: Вештачењата ќе утврдат во каква состојба се случиле убиствата

По Скопје, убиство на родител ја вознемири и јавноста во Куманово. Жител на населбата „Иго Тричковиќ“ со остар предмет го уби својот 64 годишен татко.

Стручните лица анализираат дека двете убиства се навидум слични, но самиот тек е различен. За настанот во Куманово нагласуваат дека убиството наликува дека се случило поради конфликт, во силна афектирана состојба.

Но велат дека сепак психијатриските вештачења ќе утврдат во каква состојба се случиле убиствата.

Коментари

коментар(и)