(ВИДЕО) Во „Вук Караџиќ“ треба да се запишат 26 првачиња

Во основното училиште „Вук Караџиќ“ годинава согласно податоците треба да се запишат 26 дечиња во прво одделение. Но, надлежните информираат дека документи до крајот на мај поднеле родители на само 5 дечиња. Вината ја гледаат во непочитувањето на реонизацијата. Повеќе од изјавата на директорката.

 

Коментари

коментар(и)