ВИДЕО: Во „Киро Бурназ“ наставниците поделени, поголем дел работат, помал штрајкуваат

Во државното средно училиште „Киро Бурназ“ од вчера започна наставата. Поголем дел од вработените го прекинаа штрајкот. Оние коишто продолжија информираат дека настава речиси и не се реализира поради малиот број на ученици. Директорката пак спротивно на нив тврди 50 отсто од учениците се присутни. Регионалниот СОНК алармира и за притисоци во останатите установи.

 

Коментари

коментар(и)