ВИДЕО: Да се реши проблемот со кучиња скитници, бараат граѓаните

Да се реши проблемот со кучиња скитници, бараат граѓаните. Според податоците на надлежните од почетокот на годината до август 12 лица пријавиле во полицијата дека биле каснати.

Во истиот период на територија на Општина Куманово има заловено 97 бездомни кучиња.

Општината за оваа година има предвидено над еден милион денари за заловување на бездомни кучиња.

 

Коментари

коментар(и)