ВИДЕО: Жените пчеларки двигатели на позитивни промени

„Жените пчеларки двигатели на позитивни промени во Северна Македонија“ е насловен проектот кој ќе се реализира во наредните три години, со поддршка на Министерството за надворешни работи на Словенија и АДРА Словенија и Македонија.

Педесетина жени од вардарскиот и североисточниот регион ќе добијат можност да се обучуваат за органско пчеларство. Тие ќе ја добијат и неопходната опрема.

Коментари

коментар(и)