ВИДЕО: Завршна работилница за Стратегијата за социјална инклузија на Ромите (2023-2030)

Во ресторан Грација денеска се одржа завршна работилница за седумгодишната Стратегија за социјална инклузија на Ромите во организација на Одделението за локален економски развој. Образование, вработување, здравство, домување и култура се областите во кои се очекува подобрување за ромската заедница во наредните години, а ќе се посвети внимание и на жената Ромка и дискриминацијата.

 

Коментари

коментар(и)