ВИДЕО: Задоволителен број првачиња и во руралните подрачја

За разлика од останатите градови во земјава, Куманово нема проблем со бројот на новозапишани првачиња. Речиси идентичен број првоодделенци бележат и училиштата во руралните подрачја. Таква е состојбата и со училиштето Карпош во село „Умин Дол“. Какви се очекувањата од новата учебна година, на кои проекти ќе се работи ќе слушнеме од изјавата на директорката на училиштето.

Коментари

коментар(и)