(ВИДЕО) Иницијативата „Отворен Балкан“ започна да дава резултати

Увид во функционирањето на регионалната иницијатива Отворен Балкан на граничниот премин Прешево – Табановце, денеска извршија претставниците на Стопанските комори на Македонија и Србија.

Целта на иницијативата, која веќе започна да ги дава резултатите, е да се забрза протокот на стоки и да се придонесе за развој на регионот.

На овој премин камионите во моментов се задржуваат помалку од половина час.

 

Коментари

коментар(и)