ВИДЕО: Кумановска бања и неуредена, е атрактивна

Кумановската бања во атарот на Проевце, која според составот на водата се споредува со најпознатите во Европа, со години е запуштена.

Бањата доби нов концесионер, кој ја уреди внатрешноста, изгради хотелски комплекс, но добропознатите извори, чекаат на реконструкција.

Сепак граѓаните продолжуваат да ја посетуваат.

Коментари

коментар(и)