(ВИДЕО) ЛЕСС организираше презентација за предностите од користење соларни фотонапонски панели

Кумановските стопанственици и претставници на институциите имаа можност да ги слушнат придобивките од поставување на соларни фотонапонски панели и сопствено производство на електрична енергија, во рамки на презентацијата којашто ја организираше Локалниот економско социјален совет.

Присутните добија конкретни информации за аплицирање на проектот, условите, но и искуствата на фирмите кои користат обновливи извори на енергија.

Коментари

коментар(и)