(ВИДЕО) МВР: Предизвикување пожар се казнува

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да бидат внимателни ако се движат или работат во поле и низ шумите, односно да не предизвикаат пожар на отворено од невнимание. Доколку не се придржуваат на овие апели и препораки граѓаните ќе се соочат со ригорозни законски санкции, односно со пријави и можни затворски казни од 6 месеци до 8 години.

 

Коментари

коментар(и)