ВИДЕО: Невработените ќе го дооформат образование преку „Втора шанса“

Седумнаесет невработени лица од Куманово ќе имаат можност да го дооформат своето образовние во кумановските средни училишта, во рамки на проектот „Втора шанса“ кој го спроведува Центарот за вработување со поддршка на ИПА фондовите од Европската унија.  На лицата ќе им се овоможи полесно да се вклучат на пазарот на труд.

Коментари

коментар(и)