ВИДЕО: Објавен повикот за мерката практиканство

Практиканство е една од мерките предвидена во Оперативниот план за годинава за невработените лица. Центарот за вработување го објави повикот за мерката практиканство која се однесува на млади, невработени лица до 29 години. Мерката се реализира во период од 3 месеци кај работодавачи, а младите невработени лица за тој период стекнуваат практични работни знаење и вештини.

Коментари

коментар(и)