ВИДЕО: Опожарени куќи и добиток во село Мургаш

Се уште се активни пожарите во североистокот. Во кумановско се интервенира во Довезенце и Јачинце. По два дена утринава е локализиран пожарот во Мургаш, но се уште е активен огнот на пределот Липец. Пожарот во Мургаш зафати неколку куќи, помошни објекти и добиток. Семејството Николовски успеа да го спаси домот, но претрпе сериозна материјална штета.

Коментари

коментар(и)