ВИДЕО: Повторно ќе профункционира добиточниот пазар

По неколку месеци нефункционирање повторно ќе започне со работа добиточниот пазар во Куманово. Истиот беше затворен поради состојбата со африканската чума. Пазарот ќе работи, но нeма да се продаваат свињи. Од АХВ потврдуваат дека во земјава е стабилна состојбата со оваа свинска болест.

Коментари

коментар(и)