ВИДЕО: Пожарните работат со стари возила над 45 години

Со застарен возен парк се гаснат пожарите во североистокот. Возилата се со просечна старост од 35 години, а најстарото е од 1978-та година. Пожарникарите се сместени во стари, руинирани објекти. Поради недостиг на средства се работи и со помалку кадар. Но, и покрај ваквите услови пожарникарите успешно се справуваат со интервенциите.

Коментари

коментар(и)