(ВИДЕО) Пописот потврди, Куманово најголема општина

Куманово е најголемата општина во земјава, потврди пописот. Во градот живеат над 98.000 жители.

Од вкупниот број како Македонци се изјасниле 55,8 отсто, потоа следат Албанци 25,99 отсто, Срби 6,52 отсто, Роми 2,85, Турци  0,15, Власи 0,12 отсто, Бошњаци 0,04 отсто и 0,71 отсто припадници на други етнички заедници.

На подрачјето на Куманово има 30.450 домаќинства и 38.147 станови.

Коментари

коментар(и)