ВИДЕО: Постигнат договор со сточарите, ќе има доволно месо уверува и вицепремиерот

Постигнат е договор помеѓу сточарите од кумановско и претставниците на Агенцијата за храна и ветеринарство. Во рок од 15-ина дена би требало да се укинат мерките за селата Љубодраг и Тромеѓа. Ќе нема уништување на свињите, кои повеќе месеци не покажале знаци на болеста. Вицепремиерот како и директорот на Агенцијата уверуваат дека во земјава има доволни количини свежо свинско месо.

 

Коментари

коментар(и)