ВИДЕО: Премиерно изведена претставата „Лето во кое те нема“

Љубителите на театарската уметност синоќа во Центарот за култура имаа можност да ја проследат претставата „Лето во кое те нема“ на Театар Куманово.

Претставата е работена според истоимениот роман на Петар Андоновски, а во режија на Драгана Гунин.

Станува збор за дело кое е приказна за соништата,  кошмарите,  патувањето назад во минатото, внатрешните борби со кои се соочуваат ликовите, преиспитување на животот и за истрајноста во барањето вистина.

Во претставата играат актерите Марко Трајковиќ, Марко Богдановски, Ангела Стојановска и Игор Трајковски. Драматизацијата е на Ева Камчева, сценографијата на Крсто Богојевски, костимографија Ивана Цветковска, музика Гала Насева и дизајн на постер Симона Гаштарова.

Првата реприза ќе биде изведена вечерва.

 

 

 

 

 

Коментари

коментар(и)