ВИДЕО: Продолжува штрајкот, завршен само за средното „Киро Бурназ“

Штрајкот на наставниците во основните и средни училишта во североистокот продолжува. Од денеска на работа се враќаат само вработените во државното средно училиште „Киро Бурназ“. Во шестте општини од североисточниот регион, од почетокот не штрајкуваа само градинка од Кратово и основно училиште од Крива Паланка. Од регионалникот синдикат информираат дека градинките го следат примерот на ниво на земјава и тие штрајкот го ставаат во мирување.

Коментари

коментар(и)