(ВИДЕО) Службата располага со доволно крвни единици

Надминат е проблемот со недостаток на крвни единици кој се јави поради состојбата со ковид 19. Од Службата за трансфузиона медицина информираат дека располагаат со доволно количини крвни единици. Велат загрижува само што е помал бројот на млади донатори, повеќе донираат повозрасните. Имало и случаи кога одредени граѓани очекувале надомест за дарувањето.

 

Коментари

коментар(и)