ВИДЕО: Со фотоволтаици ќе штедат училиштата во Куманово

Четири средни училишта во Куманово добија фотоволтаични централи од општината. Во гимназијата Гоце Делчев од вчера започна да функционира централата. Директорката Марија Тодоровска се надева дека ќе се задоволат  потребите за осветлувањето, клима уредите, работата на компјутерите. Затоплувањето дополнува сепак ќе продолжи на гас и нафта.

Коментари

коментар(и)