ВИДЕО: Средношколци се имунизираат против тетанус

Средношколците од Куманово се имунизираат против тетанус. Надлежните од Здравствениот дом информираат дека интересот е голем. Вакцината штити од самата болест, како и при одредени повреди или пак каснување од животни. Во Здравствениот дом помош побарале и лицата пред неколку дена, во центарот на градот, беа каснати од куче.

Коментари

коментар(и)